willekeurig
hitparade
plaats
soort
naam
element
stijl
architect
vroeger
main
--> Hoofdblad --> Lijst van alle plekken Of Vorige
Men vindt deze plek vrij mooi! Gemiddelde score: 5.4 door 2965 willekeurig stemmers.
En U??? Stem op de plekken in België via Willekeurig
(Ref:0000106)




Toon map op Google Maps

Sint-Nikolaus te RAEREN

Sint-Nikolaus RAEREN foto De bogen in de kerk werden voorzien van prachtig stukwerk
Foto door Johan Mares (@Belgiumview)

De bogen in de kerk werden voorzien van prachtig stukwerk


Sint-Nikolaus RAEREN foto: De kerk bevat een wit gekleurde preekstoel die goudkleurig versierd werd.Sint-Nikolaus RAEREN foto: Het middenschip met kruisribgewelf werd van mooie stukwerkdecoraties voorzien.Sint-Nikolaus RAEREN foto: De eenvoudige maar indrukwekkende zuilen (arcade) en pilasters (zijmuren) werden in de plaatselijke Raerener blauwsteen uitgehouwen.Sint-Nikolaus RAEREN foto: Het mechanisch Weimbsorgel werd in 1994 gewijd.Sint-Nikolaus RAEREN foto: OverzichtSint-Nikolaus RAEREN foto: De westelijke toren bevat bovenaan een boogfries.
Sint-Nikolaus RAEREN foto: Detail van één van de zijaltaren.Sint-Nikolaus RAEREN foto: Het hoofdaltaar in barokstijl wordt geflankeerd door 2 beelden van Sint-Nikolaus. Het vormt een harmonisch geheel met de 2 deuren.
Klik op de kleine foto's om ze te vergroten, klik op de grote foto voor een maxi-formaat.

De kerk werd in 1729 gebouwd door bouwmeester Laurenz Mefferdatis. In 1847 werd ze vergroot. Als bouwmateriaal werd de eigen Raerener blauwsteen gebruikt. De 46 m hoge toren bevat 4 klokken uit 1966. De toren wordt gekenmerkt door de boogfries bovenaan.

Ook de eenvoudige maar indrukwekkende zuilen en pilasters in het schip zijn uitgehouwen in deze steen. De arcadebogen van het kruisribgewelf werden voorzien van prachtige stukwerkdecoraties. Het barokke schip is ongeveer 34 m lang, 15 m breed en 9,5 m hoog.

Het hoofdaltaar in barokstijl wordt geflankeerd door 2 beelden van de patroonheilige Sint Nikolaus. Het vormt een harmonisch geheel met de 2 deuren. De zijaltaren werden in dezelfde stijl uitgevoerd.

Ook te vermelden is de wit gekleurde preekstoel.

De ramen in loodglas (Jugendstil) werden aangebracht in 1910-1913. Aan de westkant stellen zij 4 sacramenten voor en aan de oostkant beelden van de rozenkrans.

Het orgel werd in 1994 gewijd. Het betreft een mechanisch Weimbs-orgel met 2 manualen, een pedaal en 24 registers verdeeld over 3 werken.



Français
English




Sponser
Belgium
View
Home
Bronnen
Privacy