willekeurig
hitparade
plaats
soort
naam
element
stijl
architect
vroeger
main
--> Hoofdblad --> Lijst van alle plekken Of Vorige
Men vindt deze plek vrij mooi! Gemiddelde score: 5.7 door 2070 willekeurig stemmers.
En U??? Stem op de plekken in BelgiŰ via Willekeurig
(Ref:0000367)
Toon map op Google Maps

Kasteel van Vinalmont te WANZE

Kasteel van Vinalmont WANZE foto
Foto door Johan Mares (@Belgiumview)De familie Vinalmont richtte haar verblijf om nabij de kerk, en wellicht was dit de hoeve van de toren. Vanaf het einde van de 17e eeuw werd de familie Jaymaert eigenaar, en kwam er een kasteel op de huidige lokatie.


In 1731 wordt gekocht door de familie Van den Steen, en in 1776 wordt Georges de Faudeur eigenaar. Het is waarschijnlijks diens zoon die een neo-classicistisch kasteel laat bouwen, dat op een tekening van 1860 terug te vinden is. Op dat ogenblik ziet het eruit als een groot landhuis met 2 verdiepingen en een fronton (en geen torens).

In 1861 wordt het kasteel gekocht door Victor Claes, en de huidige eigenaars stammen daarvan af. Het gebouw, dat de omgeving domineert, wordt een indrukwekkende, eclectische constructie in baksteen en kalksteen, volgens de plannen van de architect Govaerts. Het hoofdverblijf, met ronde hoektorens, wordt in 1901 vergroot met een orangerie.


Binnen op het binnenplein vind je de wapenschilden van de verschillende eigenaars: Vinalmont-Voeit de Streel, (1540), Jaymaert (1627), Van den Steen (1731), de Faudeur (1773).
Lambert Wijnants: 'Spijtig dan het niet toegankelijk is,maar toch heel mooi. Locatie,zeer goed gelegen. Kasteel,stallen en kerkje goed onderhouden. 'Franšais
English
Sponser
Belgium
View
Home
Bronnen
Privacy