willekeurig
hitparade
plaats
soort
naam
element
stijl
architect
vroeger
main
--> Hoofdblad --> Lijst van alle plekken Of Vorige
Men vindt deze plek vrij mooi! Gemiddelde score: 5.8 door 4532 willekeurig stemmers.
En U??? Stem op de plekken in BelgiŰ via Willekeurig
(Ref:0001350)
Toon map op Google Maps

Onze-Lieve-Vrouw van Gaverlandkapel (te Melsele) te BEVEREN
(Gaverlandstraat)

Onze-Lieve-Vrouw van Gaverlandkapel (te Melsele) BEVEREN foto Detail kolom
Foto door Johan Mares (@Belgiumview)

Detail kolom


Onze-Lieve-Vrouw van Gaverlandkapel (te Melsele) BEVEREN foto: Lantaarntorentje met Mariabeeldje.Onze-Lieve-Vrouw van Gaverlandkapel (te Melsele) BEVEREN foto: Detail inkomOnze-Lieve-Vrouw van Gaverlandkapel (te Melsele) BEVEREN foto: Overzicht zijgevelOnze-Lieve-Vrouw van Gaverlandkapel (te Melsele) BEVEREN foto: Middenschip binnenOnze-Lieve-Vrouw van Gaverlandkapel (te Melsele) BEVEREN foto: Voorgevel en inkomOnze-Lieve-Vrouw van Gaverlandkapel (te Melsele) BEVEREN foto: Orgel afkomstig uit Taragona in Spanje. Dateert uit 1818.
Klik op de kleine foto's om ze te vergroten, klik op de grote foto voor een maxi-formaat.

Deze neogotische kapel werd gebouwd in 1862-1864, en vergroot in 1870-1871 volgens de plannen van J.A. Clarisse. Langs de buitenzijde valt dit neogotische gebouw met zijn spitsboogvensters op door de twee torens en de koepel met zijn grote lantaarntoren waarin zich een Mariabeeld bevindt. De neogotiek werd vrij consekwent doorgevoerd met luchtbogen en pinakels.

Nadat in 1511 op deze plek onder een lindeboom een mirakuleus Mariabeeldje gevonden was, werd deze plek een bekend bedevaardsoord.

Van het overwegend neogotische interieur vernoemen we het orgel. Dit werd in 1818 gemaakt, en is afkomstig uit de dorpskerk van Taragona in Spanje. Het kwam naar hier in 1976.Franšais
English
Sponser
Belgium
View
Home
Bronnen
Privacy