willekeurig
hitparade
plaats
soort
naam
element
stijl
architect
vroeger
main
--> Hoofdblad --> Lijst van alle plekken Of Vorige
Men vindt deze plek vrij mooi! Gemiddelde score: 5.4 door 1610 willekeurig stemmers.
En U??? Stem op de plekken in België via Willekeurig
(Ref:0004981)
Toon map op Google Maps

Sint-Vincientiuskerk te EEKLO
(Kerkplein)

Sint-Vincientiuskerk EEKLO foto Foto door Jean-Pierre Pottelancie (waarvoor dank!)
Foto door Jean-Pierre Pottelancie

Foto door Jean-Pierre Pottelancie (waarvoor dank!)


Sint-Vincientiuskerk EEKLO foto: Foto door Jean-Pierre Pottelancie (waarvoor dank!)Sint-Vincientiuskerk EEKLO foto: Foto door Jean-Pierre Pottelancie (waarvoor dank!)Sint-Vincientiuskerk EEKLO foto: Foto door Jean-Pierre Pottelancie (waarvoor dank!)Sint-Vincientiuskerk EEKLO foto: Foto door Jean-Pierre Pottelancie (waarvoor dank!)Sint-Vincientiuskerk EEKLO foto: Foto door Jean-Pierre Pottelancie (waarvoor dank!)Sint-Vincientiuskerk EEKLO foto: Foto door Jean-Pierre Pottelancie (waarvoor dank!)
Klik op de kleine foto's om ze te vergroten, klik op de grote foto voor een maxi-formaat.

Deze driebeukige, neogotische kerk, met haar 96 meter hoge toren, werd gebouwd volgens de plannen van Modest De Noyette. Het wordt beschouwd als één van dé typevoorbeelden van de neogotiek in Vlaanderen.

Zeker aan de binnenkant is de architect er goed in geslaagd om de verticaliserende effecten van de gotiek terug tot leven te brengen. De ranke bundelpijlers en de hoge lancetvensters geven overweldigende indruk van hoogte.

Ook het meubilair is neogotisch. Het hoofdaltaar in het koor werd door C. Lippens gemaakt rond 1884. Het koorgestoelte werd door De Noyette ontworpen en M.Zens gemaakt. Er staan 4 biechtstoelen ontworpen door V.Vaerwyck en gemaakt door K.Smitz. De preekstoel uit 1891 werd door C.Lippens gemaakt. De wit-marmeren doopvont werd door M.Zens gemaakt (1899). De orgelkast uit 1887 is van de hand van K. Smitz. Het triomfkruis werd tussen 1883 en 1900 door De Bruycker gemaakt.

Helaas moest ik zelf deze kerk bezoeken, om een veel te jong gestorven collega (in een ravijn gestort tijdens zijn vakantie in Griekenland) te begraven...Français
English
Sponser
Belgium
View
Home
Bronnen
Privacy