willekeurig
hitparade
plaats
soort
naam
element
stijl
architect
vroeger
main
--> Hoofdblad --> Lijst van alle plekken Of Vorige
Men vindt deze plek vrij mooi! Gemiddelde score: 5.5 door 1802 willekeurig stemmers.
En U??? Stem op de plekken in België via Willekeurig
(Ref:0005006)
Kasteel Laresteen te LOVENDEGEM

Kasteel Laresteen LOVENDEGEM foto
Foto door Jean-Pierre Pottelancie
Kasteel Laresteen LOVENDEGEM foto: Kasteel Laresteen LOVENDEGEM foto: Kasteel Laresteen LOVENDEGEM foto:
Klik op de kleine foto's om ze te vergroten, klik op de grote foto voor een maxi-formaat.

Het Laresteen moet reeds bestaan hebben voor de 16e eeuw, toen de kastelen van de adel gebouwd werden met steen en daarom deze beschrijving in hun naam meekregen. Dat dit domein reeds lang bestaat is ondermeer aangetoond door de vondst, tijdens de herbouw van het huidig gebouw, van oude wapens en werktuigen.

Het Laresteen is gelegen in een landschapspark met vijver en werd in eclectische stijl met Engelse inslag, heropgebouwd in 1851, met vier verschillende gevels en bekroond met een achthoekige toren. Het kasteeltje bestaat uit twee bouwlagen boven kelder. Voor de onderbouw werd hardsteen gebruikt, alsook voor de waterlijsten. De voorgevel is voorzien van een uitspringende toren onder spits leiendak met ingang en bordestrap.

Het leiendak en torens hebben decoratieve windveren aan de dakrand, nokken en dakkapellen.
Alle gevels zijn gemarkeerd door vooruitstekende gedeelten, erkers of puntgevels. Een uitbouw met bijhorende toren dateert van 1910. Van de oorspronkelijke decoratieve in één stuk gebakken dakschouwen is slechts één overgebleven.

Het oorspronkelijk interieur is behouden met een trappenhuis, een drietal mekaar opvolgende salons met lambriseringen en plafonds in oud stucwerk, waarvan sommige met decoratieve ronde medaillons. Alle kamers zijn voorzien van marmeren schouwen.

Laresteen is gelegen in het centrum van het Oost-Vlaamse Lovendegem.Français
English
Sponser
Belgium
View
Home
Bronnen
Privacy