willekeurig
hitparade
plaats
soort
naam
element
stijl
architect
vroeger
main
--> Hoofdblad --> Lijst van alle plekken Of Vorige
Men vindt deze plek vrij mooi! Gemiddelde score: 5.5 door 1280 willekeurig stemmers.
En U??? Stem op de plekken in BelgiŰ via Willekeurig
(Ref:0005066)
Toon map op Google Maps

Villa (Door Charles Van Driessche.) te GENT
(Martelaarslaan)

Villa (Door Charles Van Driessche.) GENT foto
Arch Charles Van Driessche
Foto door Jan Boeykens (@Quernus)
Villa (Door Charles Van Driessche.) GENT foto: Villa (Door Charles Van Driessche.) GENT foto: Villa (Door Charles Van Driessche.) GENT foto:
Klik op de kleine foto's om ze te vergroten, klik op de grote foto voor een maxi-formaat.

In feite werd de Martelaarslaan in 1901 getrokken. Destijds liep die dood op een ondertussen gedempte arm van de Leie, en was ze een gewone weg.

De gronden waren eigendom van Charles Van Driessche, een aannemer - bouwmeester en beeldhouwer. Tussen 1902 en 1913 vatte deze het plan op om er kleinburgerlijke huurwoningen neer te zetten in een eclectische stijl, met een grote variatie in bouwmaterialen.

De bewoners moesten het gevoel 'my home is my castle' krijgen. De huisjes hadden dan ook een fraaie voortuin. De rust en het speelse van de geveltjes trok vooral kunstenaars aan...

De jaren 1960 brachten het verval, waarbij een aantal van de schilderachtige huisjes werden gesloopt en vervangen door fantasieloze nieuwbouw of storende renovatie.

Of hoe een fraai en schilderachtig stukje Gent door een drukke verkeersader en onoordeelkundig beheer veel van zijn sfeer kan verliezen...Franšais
English
Sponser
Belgium
View
Home
Bronnen
Privacy