willekeurig
hitparade
plaats
soort
naam
element
stijl
architect
vroeger
main
--> Hoofdblad --> Lijst van alle plekken Of Vorige
Men vindt deze plek vrij mooi! Gemiddelde score: 5.5 door 1637 willekeurig stemmers.
En U??? Stem op de plekken in BelgiŰ via Willekeurig
(Ref:0005140)
Toon map op Google Maps

Sint-Dionisiuskerk (te Sint-Denijs-Boekel) te ZWALM
(Makkegem)

Sint-Dionisiuskerk (te Sint-Denijs-Boekel) ZWALM foto
Foto door Jean-Pierre Pottelancie
Sint-Dionisiuskerk (te Sint-Denijs-Boekel) ZWALM foto: Sint-Dionisiuskerk (te Sint-Denijs-Boekel) ZWALM foto: Sint-Dionisiuskerk (te Sint-Denijs-Boekel) ZWALM foto: Sint-Dionisiuskerk (te Sint-Denijs-Boekel) ZWALM foto: Sint-Dionisiuskerk (te Sint-Denijs-Boekel) ZWALM foto:
Klik op de kleine foto's om ze te vergroten, klik op de grote foto voor een maxi-formaat.

Deze kerk heeft nog vroeggotische stukken in Doornikse steen: vieringtoren en koor. De rest is neogotisch en dateert uit 1901-1902, en werd gebouwd naar de plannen van H.Vaerwyck.

Binnen vind je 17e eeuwse sluitstenen met het wapenschild van de familie Borluut, die de heerlijkheid toen beheerde. Het schilderij 'Kruisafneming' werd in de 17e eeuw door Antoon van den Heuvel geschilderd.
Laurenz Dierickx (historicus): 'Dit is een wonderbare kerk met een grote geschiedkundige waarde. Dit vooral voor mensen die genealogische opzoekingen doen. Vanuit estetisch opzicht getuigd deze plaats wel van de incompetentie van de hedendaagse stedenbouwkundigen in zwalm, die er een monstrueuze baan veel te dicht hebben naast gelegd.'Franšais
English
Sponser
Belgium
View
Home
Bronnen
Privacy