willekeurig
hitparade
plaats
soort
naam
element
stijl
architect
vroeger
main
--> Hoofdblad --> Lijst van alle plekken Of Vorige
Men vindt deze plek vrij mooi! Gemiddelde score: 5.5 door 1813 willekeurig stemmers.
En U??? Stem op de plekken in BelgiŰ via Willekeurig
(Ref:0005151)
Toon map op Google Maps

Sint-Martinuskerk (te Vurste) te GAVERE
(Gentweg)

Sint-Martinuskerk (te Vurste) GAVERE foto
Foto door Jean-Pierre Pottelancie
Sint-Martinuskerk (te Vurste) GAVERE foto: Sint-Martinuskerk (te Vurste) GAVERE foto: Sint-Martinuskerk (te Vurste) GAVERE foto: Sint-Martinuskerk (te Vurste) GAVERE foto:
Klik op de kleine foto's om ze te vergroten, klik op de grote foto voor een maxi-formaat.

De geschiedenis van deze kerk keert terug tot de 15e eeuw, toen een laatgotische kerk werd opgetrokken uit Balegemsteen. Het grondplan was een kruiskerk, met een vieringtoren en een rechthoekig koor. De westergevel wordt rechtgehouden door 2 steunberen. Je gaat binnen door een spitsboogportaal, waarboven zich een spitsboogvenster bevindt. De gewelven van het koor en de viering dateren uit 1665. De zuiderzijbeuk werd ook tijdens de 17e eeuw toegevoegd. De noorderzijbeuk en de gravenkapel volgden in 1845 in opdracht van Mevrouw Malfait-Baertsoen, eigenares van kasteel Borgwal.

Christiana Vanhevele-Laureys: 'In 1947 werden in deze kerk vier glasramen geplaatst van de hand van Cesar Vanhevele uit Gent (1898-1956). Deze ramen stellen voor: Maria met Kind en St. Jozef, St. Petrus en Paulus, H. Anna met Kind en H. Rita, doopsel van Christus met engelen.'
Sofie De Spiegeleer: Ik vind de kerk van Vurste de mooiste van Groot-Gaver.'Franšais
English
Sponser
Belgium
View
Home
Bronnen
Privacy