willekeurig
hitparade
plaats
soort
naam
element
stijl
architect
vroeger
main
--> Hoofdblad --> Lijst van alle plekken Of Vorige
Men vindt deze plek vrij mooi! Gemiddelde score: 5.7 door 2469 willekeurig stemmers.
En U??? Stem op de plekken in BelgiŰ via Willekeurig
(Ref:0005406)
Toon map op Google Maps

Sint-Lambertuskerk (in 's Gravenvoeren) te 'S GRAVENVOEREN / VOEREN

Sint-Lambertuskerk (in 's Gravenvoeren) 'S GRAVENVOEREN / VOEREN foto
Foto door Jan Boeykens (@Quernus)
Sint-Lambertuskerk (in 's Gravenvoeren) 'S GRAVENVOEREN / VOEREN foto: De grafkruisen tegen de muur zijn afkomstig van het kerkhof, dat plaats moest ruimen voor de parkeerplaats. Deze dateren uit de 17e en de 18e eeuw. Sint-Lambertuskerk (in 's Gravenvoeren) 'S GRAVENVOEREN / VOEREN foto: Westertoren uit mergelsteen met spaarvelden. Sint-Lambertuskerk (in 's Gravenvoeren) 'S GRAVENVOEREN / VOEREN foto: Sint-Lambertuskerk (in 's Gravenvoeren) 'S GRAVENVOEREN / VOEREN foto:
Klik op de kleine foto's om ze te vergroten, klik op de grote foto voor een maxi-formaat.

Het schip, de zijbeuken en het koor van deze classicistische kerk zijn in 1786 gebouwd. De westertoren is ouder. Op een kalkstenen basis staat een toren uit mergelsteen. De bovenverdieping van de toren heeft spaarvelden en rondbogen, wat hem een romaanse uitstraling geeft. Maar toch zou deze verdieping pas in de 16e eeuw gebouwd zijn.

De grafkruisen tegen de muur zijn afkomstig van het kerkhof, dat plaats moest ruimen voor de parkeerplaats. Deze dateren uit de 17e en de 18e eeuw.

Binnen dateren de meeste dingen uit de tweede helft van de 18e eeuw. Het orgel is in 1868 gemaakt door Pereboom-Leyser.Franšais
English
Sponser
Belgium
View
Home
Bronnen
Privacy